Piet naar school

Hoe moet Piet verder met zijn leven. Hoe blijft hij geaccepteerd door iedereen. En even belangrijk... hoe blijft Piet zelf vrolijk en blij. Kan hij zichzelf blijven of moet hij omscholen omdat de tijd hem dwingt. Moet hij alleen kleur bekennen of gewoon een andere baan zoeken. Brengt naar school gaan en een opleiding de oplossing voor hem?


1 Berichten

Sinterklaaslied "Voor mij persoonlijk"

Een kinderfeest voor volwassenen.....

Aristotaloss schreef voor RechtbankNederland het lied 'Voor mij Persoonlijk'.  Een reflectie van vroeger jaren over zijn persoonlijke ervaringen met het feest Sint en Piet.

 


0 Berichten

Sinterklaas Kapoentje

Alekszander Jaremko en

George Panaite

 

geven een muzikale interpretatie van een Sinterklaas- liedje. De buren vonden het ook mooi.....


0 Berichten

De nieuwe generatie Sint en Piet

Dankzij de Centrale verwarming geen last meer van roetvegen. De baard zit nog in de wasmachine van verleden jaar. Alle goeie bedoelingen zijn gebleven. Het is feest.


0 Berichten

Pietluttig of Pietisme

Uit de naam Piet blijkt dat het hulpje van Sint een oer-Nederlander is met een bovendien een naam die langzaam uit het bevolkingsregister aan het verdwijnen is. Was het een Spanjaard, Afrikaan of Surinamer geweest had hij wel Pedro geheten. Deze gecamoufleerde Nederlander met de naam Piet raakt uit de mode en daar hoeven we hem niet eens zwart voor te maken. Dat ging al vanzelf. Kan de verklede zij als een hij nog zo aardig voor de kinderen zijn, een allemans vriendje is hij klaarblijkelijk niet meer. Piet is ineens het middelpunt van een discussie over verdeeldheid, racisme, discriminatie en een koloniaal verleden. Pietluttig staat voor kleingeestig. Is het handhaven van zwarte Piet nu kleingeestig of is Zwarte Piet gewoon klein en geestig. Is Piet het slachtoffer van zeurpieten of een overblijfsel van Piëtisme als zijnde hulp van de goed- of schijn- heiligman.


0 Berichten